מה הופך דוקים לכלי כל כך יעיל בטיפול באימפוליסיביות? איך משחקים את קלף ה 2+ בטאקי כדי להגמיש הטיות חשיבה של עוינות?ומה הקשר בין ארבע בשורה לויסות רגשי?
כמטפלים ואנשי חינוך, אנחנו פוגשים ילדים המתפרצים בעת כעס ומתמודדים עם קשיים בויסות רגשי, כמעט בכל יום.לעיתים קרובות, הכעס, ההתנגדות ואי הציות שמאפיינים את הילדים האלה, מופנים כלפינו וכלפי הטיפול עצמו, והופכים את מלאכת הטיפול לקשה ומאתגרת במיוחד.
כאשר משתמשים בהם באופן מושכל ומדויק, משחקים מוכרים דוגמת טאקי ומלך הפלאפל, יכולים להיות כלים טיפוליים יעילים ומהנים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי באמצעות משחק (CBPT).
בסדנה "מכבים את הפתיל הקצר" נלמד להכיר את הכעס, נבין כיצד ניתן לגייס את המוטיבציה של המטופלים לטיפול באמצעות משחקים מוכרים, ובעיקר נלמד כיצד ניתן לשלב משחקים מוכרים כגון טאקי, חתחתול ותפוס את הדרקון, ככלים טיפוליים במפגשים פרטניים, קבוצתיים ובמפגשי הדרכות הורים.
מדריך בהסמכה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) בילדים ונוער, מטפל בביו פידבק ובסכמה תרפיה.
מרצה בעבר באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת תל אביב ובמכללה האקדמית קריית אונו.
ספרי הראשון "מיתולוגיות ארגוניות" אותו כתבתי בשיתוף עם פרופסור ישראל כ"ץ, פורסם בשנה הקודמת בהוצאת רסלינג. את השנים האחרונות בחיי המקצועיים הקדשתי לטיפול במאות ילדים, בני נוער והוריהם, במגוון רחב של קשיים והתמודדויות, תוך כדי שימוש נרחב במשחקים מוכרים ככלים טיפוליים.
מאמר שפורסם בפסיכולוגיה עברית- לשחק CBT: טיפול קוגניטיבי התנהגותי באמצעות משחק (CBPT) – מדריך למשחקים
מפגש ראשון:
נכיר את רגש הכעס מקרוב, נבין מתי הוא נדלק? מה הוא מספר לנו? נלמד להבחין בין כעס ומצבים מנטאליים דומים, וכיצד נוכל לגייס מוטיבציה אצל המטופלים שלנו.
כמו כן, נסקור ביחד עקרונות מרכזיים מתוך פרוטוקולים של ניהול כעסים, קשיי ויסות רגשי ופתרון בעיות בילדים ובני נוער.
מפגש שני:
במפגש השני, נלמד כיצד להטמיע משחקים מוכרים כגון דוקים, טאקי, מלך הפלאפל, ארבע בשורה ועוד, במודולות הטיפול בניהול כעסים בקרב ילדים ובני נוער.
נלמד אילו משחקים רלוונטיים לטיפול בכעס, וכיצד יש לשחק בהם באופן שיאפשר עבודה יעילה ומהנה בסוגיות כמו שליטה באימפולסיביות, הרפיה ושליטה גופנית, הגמשת הטיות חשיבה המתקשרות לכעס ועוד.