מטפלים בילדים ובני נוער פוגשים בכל שעה שאלות רבות הקשורות לשילוב של משחקים בטיפול: איך נכון להפסיד והאם מותר לי לנצח? איך בוחרים את המשחק המתאים לצרכים של המטופל ולמתרחש בחדר? כיצד ניתן להשתמש במשחקים מוכרים ונפוצים באופן מהנה אשר יקדם את הטיפול?
בסדנה “לשחק CBT עם ילדים” נלמד כיצד תוכלו לשחק משחקים נפוצים ואהובים כגון חתחתול, מלך הפלאפל וטאקי, באופן שיהפוך אותם לכלים טיפוליים משמעותיים ועוצמתיים. אדגים כיצד מיישמים טכניקות CBT מגוונות באמצעות משחקים שילדים אוהבים, וכן נלמד כיצד ניתן לפתח חוסן מנטאלי באמצעות משחקים.
מומחה ומדריך בהסמכה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) בילדים ונוער, מטפל בביו פידבק ובסכמה תרפיה.
מרצה בעבר באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת תל אביב ובמכללה האקדמית קריית אונו.
את השנים האחרונות בחיי המקצועיים הקדשתי לטיפול במאות ילדים, בני נוער והוריהם, במגוון רחב של קשיים והתמודדויות, תוך כדי שימוש נרחב במשחקים מוכרים ככלים טיפוליים. במקביל כתבתי את סדרת הספרים "אדם ודייגו בארץ הרגשות" שמטרתה להקנות לילדים כלי ויסות רגשי.
מאמר שפסמתי באתר פסיכולוגיה עברית- לשחק CBT: טיפול קוגניטיבי התנהגותי באמצעות משחק (CBPT) – מדריך למשחקים
מפגש ראשון:
במפגש הראשון, נכיר את היתרונות המשמעותיים של טיפול באמצעות משחק, וכיצד הם באים לידי ביטוי בטיפול קוגניטיבי – התנהגותי בילדים ובני נוער.
נלמד כיצד לבחור משחקים באופן מדויק ולשלב אותם באופן מקצועי לאורך כל שלבי הטיפול.
נבין ביחד כיצד להתמודד עם מצבים ספציפיים כגון רמייה של ילדים וסירוב לשחק, לצד טיפים נוספים למטפלים באמצעות משחקים.
מפגש שני:
במפגש השני נלמד ליישם את עקרונות הגישות ההתנהגותיות והקוגניטיביות, ולחבר אותם לפרקטיקה של טיפול באמצעות משחקים. בחלק ההתנהגותי נבין ביחד כיצד ניתן להפוך משחקים מוכרים שילדים אוהבים למערך מדויק וחזרתי של למידה אופרנטית, בהתאמה למאפייניו ולצרכיו של המטופל, ובהתאם למטרות הטיפול.
בחלק שיוקדש לעבודה קוגניטיבי נלמד כיצד להשתמש במשחקים על מנת לזהות הטיות קוגניטיביות ודפוסי חשיבה בלתי מסתגלים, וכיצד להגמיש ולשנות אותם באמצעות משחקים שונים.
לבסוף, נקדיש פרק זמן לסוגיה רלוונטית כל כך עבור כולנו בעת הזו – בניית חוסן מנטאלי באמצעות משחקים.
קישור לסדנה ישלח לנרשמים בבוקר יום הסדנה